Trækullet er 5.000 år gammelt

Når du fyrer din grill op med trækul kan det godt virke avanceret og vældig smart. Men der er i virkeligheden tale om en opfindelse, der går mere end 5.000 år tilbage. Allerede dengang opdagede mennesket, at trækul genererede stor mængde af varme uden samtidigt at ryge særligt meget.

Dengang blev det ikke brugt som sådan til at grille med – men til fx at behandle metal. Det er først i dag i vores magelige verden, trækul fortrinsvis bruges til at stege en god bøf, når man er på campingtur.

en grill og lækkert kødIkke alle grille fungerer ved hjælp af trækul. Der er også dem, der sværger til gasgrillen. Gasgrillen kan være nemmere at have med rundt omkring, da den kan ryge ret langt ned i størrelse. Det gør gasgrillen til en god ven at have, hvis du leder efter en campinggrill nærmere end en stor Weber-grill til at have stående hjemmet i stuen. Se et godt udvalg af grille på Campz.dk.

Min ærlige mening er dog samtidigt, at køddet smager bedst, hvis du har grillet det over en “rigtig” trækulsgrill. Dette koster dog en smule ekstra i indkøb og kan være lidt sværere at håndtere en gassen.